השתלת עדשות מולטיפוקליות

עדשות מולטיפוקליות: הבחירה המתקדמת בניתוחי קטרקט

ניתוחי קטרקט הם אחד ההליכים הכירורגיים הנפוצים ביותר בעולם, ובשנים האחרונות, הטכנולוגיות החדשניות בתחום העדשות התוך-עיניות שינו את פני הטיפול. אחת האפשרויות המובילות כיום היא השתלת עדשות מולטיפוקליות. כשמדובר בניתוח קטרקט, בחירת העדשה התוך עינית הנכונה (IOL) היא קריטית להשגת תוצאות ראייה אופטימליות. השתלת עדשות מולטיפוקל היא אפשרות פופולרית שיכולה לשפר משמעותית את הראייה לקרוב ולמרחק, ולהפחית את הצורך במשקפיים או עדשות מגע. אם אתם מיועדים לעבור ניתוח קטרקט, בכתבה זו, מציג את מה שאתם צריכים לדעת על עדשות אלה וכיצד הן עשויות לשפר את איכות חייכם.

מהן עדשות מולטיפוקליות?

עדשה תוך עינית

עדשות מולטיפוקליות הן עדשות תוך-עיניות המיועדות להחליף את העדשה הטבעית בעין שהפכה לעכורה בעקבות הקטרקט. ייחודן של העדשות הללו הוא בכך שהן מאפשרות ראייה חדה בשלושה טווחים: קרוב, ביניים ורחוק. בניגוד לעדשות מונופוקליות, שמתקנות טווח ראייה אחד בלבד, העדשות המולטיפוקליות מציעות פתרון כולל, שמפחית את התלות במשקפיים לאחר הניתוח.

יתרונות השתלת עדשות מולטיפוקליות בניתוחי קטרקט

  • הפחתת התלות במשקפיים לקריאה, נהיגה או עבודה מול מחשב., במסגרת שיפור הראייה למרחקים שונים.
  • פתרון אופטימלי לאנשים המעוניינים לשפר את איכות חייהם לאחר הניתוח.
  • ראייה משופרת בתנאים מגוונים, כגון תאורה חלשה או אור שמש ישיר.
  • טכנולוגיה מתקדמת המספקת פתרון מותאם אישית לכל מטופל.

למי מתאימות עדשות מולטיפוקליות?

עדשות מולטיפוקליות מתאימות לאנשים שרוצים ליהנות מחופש ממשקפיים בכל טווחי הראייה. עם זאת, הן אינן מתאימות לכולם. אנשים הסובלים ממחלות עיניים אחרות, כמו גלאוקומה או מחלות רשתית, עשויים להזדקק לבדיקת התאמה מעמיקה יותר. חשוב להתייעץ עם מומחה לניתוחי קטרקט כדי להבין אם עדשות אלו מתאימות למצבכם האישי.

שיקולים להשתלת עדשות מולטיפוקל

שיקולים בהשתלת עדשת מולטיפוקל

אצל אדם צעיר ובריא היכולת של העדשה הטבעית למקד את הראיה בהתאם לצורך, עדיין במיטבה. הוא יכול לעבור ממצב של ראיה למרחוק למצב של ראיה מקרוב בקלות יתירה וללא שום קושי.

עם הזמן שרירי העין נעשים פחות גמישים והעדשה אינה מסוגלת לבצע זאת כמקודם. מי מאתנו לא שם לב לצורך במשקפיים לראייה קרובה בהגיעו לגיל ארבעים? זה הגיל השכיח בו מתחילים להיתקל בקושי וזקוקים למשקפי קריאה. עבור אנשים רבים זה הזמן שלהם לרכוש עדשות מולטיפוקליות למשקפיים, כך שבמידה ואתם נאלצים לעבור ניתוח קטרקט, זו הזדמנות טובה לבחון השתלת עדשות מולטיפוקל.

כאשר מחליטים על השתלת עדשה מולטיפוקלית, ישנם מספר גורמים חשובים שיש לקחת בחשבון. אחד השיקולים המרכזיים הוא אורח החיים שלכם. אם אתם מנהלים אורח חיים פעיל ועוסקים בפעילויות הדורשות ראייה ברורה למרחקים שונים, עדשות מולטיפוקל עשויות להיות אופציה טובה עבורכם.

גורם נוסף שיש לקחת בחשבון הוא הצרכים החזותיים שלכם. אם יש לכם עבודה או תחביבים הדורשים ראייה קרובה מעולה, כגון קריאה או תפירה, עדשות מולטיפוקל יכולות לספק את המיקוד החד שאתם צריכים.

חשוב גם לדון בציפיות שלכם עם מנתח העיניים שלכם. הן יכולות לעזור לקבוע אם עדשות מולטיפוקל הן הבחירה הטובה ביותר עבורכם בהתבסס על בריאות העיניים ויעדי הראייה האישיים שלכם.

על ידי התחשבות בגורמים אלה ודיון מעמיק עם מנתח העיניים, אתם יכולים לקבל החלטה מושכלת אם השתלת עדשת מולטיפוקל היא הבחירה הנכונה במסגרת ניתוח הקטרקט.

הליך השתלת עדשת מולטיפוקל

להלן השלבים העיקריים של הליך השתלת עדשת מולטיפוקל במסגרת ניתוח קטרקט:

  1. הרדמה: המנתח שלך ייתן הרדמה מקומית כדי להרדים את אזור העין
  2. חתך: חתך קטן נעשה בקרנית כדי לגשת לעדשה המושפעת מקטרקט
  3. הסרת קטרקט: העדשה העכורה נשברת ומוסרת באמצעות טכניקות מתקדמות כגון phacoemulsification 
  4. השתלת עדשה: העדשה התוך עינית המולטיפוקלית מוחדרת דרך אותו חתך וממוקמת בקפסולה של העדשה הטבעית.
  5. התאמות סופיות: העדשה ממוקמת בקפידה, וכל שברי העדשה שנותרו מוסרים.
  6. סגירת חתך: החתך הוא בדרך כלל נסגר באטימה עצמית ואינו דורש תפרים. זה יחלים באופן טבעי עם הזמן

ההליך כולו אורך בדרך כלל פחות מ -30 דקות לכל עין, ורוב המטופלים חווים אי נוחות מינימלית. חשוב לעקוב אחר הוראות המנתח לאחר הניתוח לריפוי והחלמה אופטימליים.

תופעות לוואי וסיכונים

כמו בכל ניתוח, גם בניתוחי קטרקט עם השתלת עדשות מולטיפוקליות עשויות להיות תופעות לוואי. אלה כוללות:

  • סנוור או הילות סביב אורות, בעיקר בלילה.
  • תקופת הסתגלות שבה המוח לומד לעבד את הראייה החדשה.
  • במקרים נדירים, ייתכן צורך בתיקונים נוספים.
    עם זאת, מרבית המטופלים מדווחים על שביעות רצון גבוהה ועל שיפור משמעותי באיכות חייהם.

התאוששות ותוצאותניתוח קטרקט בגיל מבוגר

לאחר השתלת עדשת מולטיפוקל, תהליך ההחלמה הוא בדרך כלל מהיר וללא כאבים יחסית. חולים עשויים לחוות אי נוחות קלה, גירוד או רגישות לאור בימים הראשונים לאחר הניתוח, אך תסמינים אלה בדרך כלל שוככים במהירות. 

חשוב להימנע מפעילויות שעלולות לאמץ את העיניים, כגון הרמת משאות כבדים או כיפוף, במהלך תקופת ההחלמה הראשונית ולהקפיד על הנחיות ההחלמה, לטובת חזרה מהירה לשגרה.

רוב החולים מבחינים בשיפור בראייה תוך מספר ימים לאחר הניתוח, וראייתם ממשיכה להשתפר בשבועות הבאים. החלמה מלאה יכולה להימשך עד חודש, שבמהלכו העיניים יצטרכו להסתגל לעדשות המושתלות.

השוואה לעדשות מסוגים אחרים

עדשות מולטיפוקליות מציעות יתרון ייחודי בכך שהן מספקות פתרון מקיף לכל טווחי הראייה, בעוד שעדשות מונופוקליות מספקות פתרון לטווח ראייה אחד בלבד, ועדשות טוריות מתאימות לתיקון אסטיגמטיזם, עם זאת, ההחלטה על סוג העדשה המתאימה צריכה להיעשות בשיתוף פעולה עם רופא העיניים שלכם, בהתבסס על הצרכים וההעדפות האישיות שלכם.

הקליקו עליי, למידע נוסף אודות השתלת עדשות פרימיום בניתוח קטרקט.

ד"ר יחזקאל לוי - מומחה לניתוחי קטרקט

אודות ד''ר יחזקאל לוי

ד"ר יחזקאל לוי הנו רופא עיניים ומנתח קטרקט בכיר בבתי החולים בילינסון והשרון ומנהל מרפאת עיניים בקופ"ח כללית. לד''ר לוי ניסיון של למעלה מ-30 שנה, הוא ביצע ניתוחי קטרקט רבים בארץ ובעולם, וכן לקח חלק בארגוני סיוע רפואיים למחלות עיניים כמומחה בעל שם עולמי לניתוחי קטרקט בלייזר (יָרוֹד). ד"ר יחזקאל לוי מקבל מטופלים במרכז MEDICA שברמת החייל ת"א, המרכז הגדול בישראל לניתוחי קטרקט.

גלילה לראש העמוד